Home Overige projecten Media Channel
Media Channel

Media Channel was een project wat we met een groep van ongeveer 30 studenten hebben gedaan.
Voor de meeste was het een van de eerste keren dat ze met zoveel mensen samen in een project zaten.
Het was aan het begin dus wel even wennen en chaos voor dat alles uiteindelijk op de rails stond.
Ik zat in het technische team van dit project. Wij hielden ons bezig met de website, het streamen op het internet en wat er zo verder nog kwam kijken aan techniek.


Het meest van de Tijd heb ik besteed aan de Website. Toen er vanuit het vormgevings-team een logo en stijl naar voren kwam zijn we gaan kijken hoe dat het beste in de site was in te bouwen. Maar eerst even iets over het logo.

Het logo kwam voort uit het idee en de achterliggende gedachte van het station dat we wilde opzetten. Het was de bedoeling dat het station andere zou inspiren en andere zou uitdagen en creativiteit te tonen. Ik moet toegeven dat ik het denkproces van de vormgevers niet heb bijgewoont, en dus ook niet precies kan zeggen wat ik toen in hun hoofd allemaal rond ging. Wat wel weet is de uitkomst en dat was kleurstof.
Kleurstof om het saaie leven van alledag te veranderen, kleurstof om mensen uit te dagen iets te doen met de grijze wereld om hun heen. Kleurstof als gereedschap en toevoeging om te groeien. hier is toen een logo uitgekomen wat een kruising was tussen het ultieme creatief instrument en een symbool voor de groei, de hersenen en een boom. Het was een dynamische logo en er waren dus meerdere varianten. Hieronder is een voorbeeld.

 

Kleurstof logo

 

Op de Website wilde het technische team dit nog eens versterken. En ik ben toen begonnen met het ontwikkelen van het logo in flash en te zorgen dat het dynamische werd. Toen het veranderen van kleur technische mogelijk was gemaakt in een prototype zijn we dit gaan nakijken. Vragen als waarom verandert het van kleur en wat moet er op de achtergrond en kan er nog meer dynamiek in. We zijn toen aan de hand van het logo een scene gaan maken van een natuurgebied. Het logo als boom in het midden en de knoppen van de site als de wortels eronder. Om het veranderen van de kleuren logische te maken zijn er toen wolkjes aan toegevoegt. Deze regende elk een andere kleuren deze werd dan door de wortelsvan de bom opgenomen en zo verandere het logo van kleur. Om dit tafreel nog realistischer te maken heb ik een systeem gemaakt dat de achtergrond aan de hand van de tijd op de computer van de gebruiker deed veranderen. Zo waren er sterren als het nacht was en was er een zon hoog aan de browser hemel als het midden op de dag was. Al met al is er in dit deel van de site veel tijd gaan zitten om te ontwikkelen. Maar het resultaat mag er naar mijn mening dan ook zijn. Mensen vonden het zo interesant dat we besloten hebben om ook maar een screen saver te gaan ontwikkelen die het principe van de banner wat meer beter tot zijn recht liet komen. Helaas waren de 10 weken die we hadden om uit het niets alles te maken niet genoeg tijd om de screensaver af te krijgen. Wat dat betreft was het wel jammer dat er niet meer tijd was.
Er gaat toch redelijk wat tijd in het ontwikkelen van het idee en het maken van het logo en onderzoeken en testen van de technieken zitten, en voor je het weet is de tijd op. Desondanks moet ik zeggen dat dit een van de leukere projecten was waar ik aan meegewerkt heb.
Hieronder zijn de header van de site en een prototype van de screensaver te zien. de links zijn uit de header gehaalt aangezien de site zelf helaas niet meer online is.

 

Screensaver prototype : LINK

Nu is het maken van het menu op de site en de screen saver niet het einige wat ik gedaan heb. Zo heb ik ook nog gewerkt aan een video speler voor op de site en was ik een van de mensen die hielp met het uitzenden van onze eerste trailers op het internet tijdens een live show.
Het werken achter de schermen en op de set voor het maken van de live show was een leuke uitdaging.
Ik had daar niet zoveel ervaring in maar aangezien ik van een groot deel wel wat basis kennis had is het toch goed gegaan en het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn weg kon vinden. De lancering van het kleurstof kanaal, hoe kort het ook heeft mogen bestaan, was toch een van de beste momenten uit dat project.

misschien dat ik in de toekomst plaats en tijd heb om de site en films uit de as te doen hereizen.
tot dan is blijft het bij dit artikel, maar wie weet. . . .